666 THE NIGHTMARE --» DE BESTE 70'S-ROCKBAND VAN NEDERLAND!

UITGEBREIDE BANDINFO

De vocalisten: Cat Woman & The Joker

‘His number is six hundred and sixty six. The number of the beast!’ luidt het i n de Engelstalige bijbel. En zo is het maar net, want het rockgezelschap met dezelfde naam is een beest van een band! 666 The Nightmare is de volledige naam en omgeven door mysterie brengt dit 7-koppige rockmonster een angstaanjagende show vol glam- en hardrockcovers. Niet echt geschikt voor tere zieltjes maar wie niet bang is voor een stelletje geschminkte mafkezen, het Grote Gebaar niet schuwt en een kinky knipoog op zijn tijd kan waarderen, zal een liveshow van 666 The Nightmare fantastisch vinden.

ALL-ROUND ROCK-TRIBUTE BAND

De sleutelwoorden bij 666 The Nighmare? De jaren ’70, herkenning en hardrock. De bizar uitgedoste muzikanten van deze 7-koppige band hebben hun ziel en zaligheid verkocht aan hun eerste, hun grote, hun énige liefde: HARDROCK. Grootse klassiekers en onweerstaanbare evergreens worden daarbij op een indrukwekkende en behoorlijk authentieke wijze gebracht. Alsof Alice Cooper een verbond is aangegaan met KISS waarbij Jimi Hendrix als gitaarleraar fungeerde en – jawel – ABBA de zangkoortjes voor haar rekening nam. Freddie Mercury en Nina Hagen zagen dat het goed was. Deep Purple, Slade en The Sweet knikten instemmend. En zelfs The Osmonds, MUD en ‘onze eigen’ Dizzy Mans Band fronsten bewonderend de wenkbrauwen… 666 The Nightmare brengt het allemaal samen en het klinkt alsof het nooit anders bedoeld is!

7 TOPMUZIKANTEN = WERELDBAND!

666 The Nightmare bestaat uit 7 muzikanten met een berg ervaring en een nietsontziende dadendrang. De blikvangers, zanger (a.k.a. Heath Ledger’s The Joker) Martijn Geluk (o.a. Steeler) en de oog- en oorverblindende Cat Woman = zangeres Debby Zimmerman (o.a. Flat Out), snijden met hun hoge, bloedzuivere stemmen door ieders merg en been. Op gitaar aan de ene kant de formule-1 gitarenplukker van Nederland, RatMan (X-TinXion) en aan de andere kant de fameuze Angus Old (ex-Flat Out). De bizarre keyboardwizzard Dan The Destroyer (Ziggy Smack) tovert daarnaast de vetste 70’s-geluiden uit z’n orgel. Uiteraard alles op een doordenderende en vetgroovende betonnen basis, verzorgd door bassist Jan Manson (ex-Flat Out) en drummer Little Mr. Death (ogenschijnlijk een kruising tussen niet-zo-Magere Hein en Keith Moon, en minstens zo strak en fanatiek drummend als de laatste).

VOORPROGRAMMA’S

De kwaliteiten van 666 The Nightmare worden trouwens ook op waarde geschat door de Mojo’s van deze wereld, gezien het grote aantal voorprogramma’s dat ze inmiddels hebben verzorgd bij internationale grootheden. Zo stonden ze niet alleen meerdere malen in het voorprogramma van Mothers Finest en Uriah Heep, maar mochten ze ook openen bij legendarische namen als Alice Cooper, Blue Oyster Cult en The Tubes. Wat uiteraard niet betekent dat ze het niet op eigen kracht redden, integendeel: ook een eigen show van 666 The Nightmare is een ervaring wat lang in het geheugen gegrift blijft staan.

Klaar voor een avondje kippenvel? Klaar voor een paar uurtjes ouderwets rocken? Verkoop je ziel aan de duivel en onderga het muzikale showspektakel van 666 The Nightmare: krachtig, opstandig en meeslepend, onmiskenbaar gevoelig én intimiderend indrukwekkend. Een muzikale macht die je onbarmhartig bij de keel grijpt. En reken maar dat dat goed voelt!