B.O.G. --» HAARMONIEUS HARDROCK LOOP- & BLAAS-ORKEST!!

UITGEBREIDE BANDINFO

Blaas of Glory live in actie!!

Blaas Of Glory is een hilarische, akoestische en mobiele act die de hardrock terugbrengt tot de absolute essentie. Met z’n instrumentarium van sousafoon, saxofoon, piccolo, lyra, banjo, accordeon, wasbord, akoestische gitaren, snare- en bassdrum en veel meerstemmige zang, blaast dit Haarmonie-orkest klassieke songs uit de prehistorie van de hardrock letterlijk nieuw leven in. Absolute krakers zijn daarbij haarmonische bewerkingen van Final Countdown (Europe), Highway To Hell (AC/DC), Running With The Devil (Van Halen) en de grote Sonisphere-hit Enter Venus (Metallica/Shocking Blue). Uniek in de hele wereld en uitermate geschikt voor festivals en theaterevenementen. Blaas Of Glory voelt zich thuis op elk podium, maar speelt net zo lief op straat tussen het publiek.

AFGELOPEN JAAR..

Het afgelopen jaar was mooi voor de mannen van Blaas Of Glory. Het begon met een Europese tournee in het voorprogramma van Metallica tijdens hardrockfestival Sonisphere in Knebworth (GB), Barcelona (ES), Pori (Fin) en Nijmegen (NL). Optredens op het veld, backstage voor bands als Slipknot, Korn en Lamb Of God, en on main stage voor duizenden meezingende metalfans! Wie had dat ooit gedacht? Tussendoor won de band nog straattheaterfestival De Gouden Pet. 

RADIO & TV

Ook glorieerden de mannen van De Blaas in verschillende radio- en televisieprogramma’s: On Air (NL3), Hart Van Nederland (SBS 6), Editie NL (RTL 4), Eetvermaak met Rob Stenders (3FM), Ochtendshow met Giel Beelen (3FM) en Weekend DNA met Annemieke Schollaardt (3FM) Andere hoogtepunten waren optredens tijdens Into The Great Wide Open op Vlieland en tijdens het slotweekend van Rowwen Hèze In America (Limburg).

SERIOUS REQUEST EN TOP 2000 A GOGO

Rond de kerst ging Blaas Of Glory op de serieuze toer met 3FM Serious Request. De opbrengst van kerstsingle Sweet Child O’ Mine werd gedoneerd aan het goede doel, en daarnaast hield de band een Heavy Veiling met een aantal spectaculaire metalitems. Met deze acties wist Blaas Of Glory 11.250 euro in te zamelen voor de strijd tegen malaria!

Het jaar werd in stijl afgesloten met een verrassingsoptreden tijdens de oudejaarsuitzending van Top 2000 A Gogo. Blaas Of Glory overrompelde presentator Matthijs van Nieuwkerk, popprofessor Leo Blokhuis, de kandidaten en het publiek met gedenkwaardige uitvoeringen van Jeanny (Falco) en Bohemian Rhapsody (Queen).

2010

Wordt 2010 ook een Blaas Of Glory-jaar? Het heeft er alle schijn van. De agenda loopt alweer aardig vol met mooie optredens – waaronder een paar erg fijne festivals – en er wordt gewerkt aan een eerste volledige cd. De eerste opnamen hiervoor zijn veelbelovend. Wat te denken van een stevige Maiden-medley met pure meezingers als Run To The Hills en Number Of The Beast? Hoe zouden de mannen van Iron Maiden daar zelf op reageren? Goede kans dat Blaas Of Glory daar deze zomer achter komt…