SOULCOVERS VAN TOEN EN NU, ZOLANG HET MAAR SWINGT!

BRAND NEW BAG

Brand New Bag: Superswingende Soulcovers, van James Brown tot Amy Winehouse!

Brand New Bag: Superswingende Soulcovers, van James Brown tot Amy Winehouse!

Het maar liefst 13 topmuzikanten en vocalisten tellende Brand New Bag draagt de titeL ‘hottest band in town’ met verve. Sinds 2008 speelt het fantastisch op elkaar ingespeelde gezelschap menig zaal, discotheek of plein volkomen plat met hun herkenbare en superswingende soulcovers.  Zowel de klassiekers van Aretha Franklin, Otis Redding en James Brown komen voorbij, als meer eigentijdse soul van o.a. Amy Winehouse en Joss Stone.  Gegarandeerd een swingend feest, met een sporadische ballad, gebracht met veel gevoel en met respect voor het origineel.

Op een uitermate ritmische basis van drums en bas, aangevuld met soepel gitaarwerk en Hammond-achtige toetsenpartijen en de onmisbare blazerssectie, zijn het de weergaloze leadzangeres en zanger, bijgestaan door 2 achtergrondzangeressen, die een soulfeestje bouwen waar het maar moeilijk bij stil staan is. Of het moet zijn om puur te genieten…

De band speelt regelmatig met gastvocalisten (o.a. Spooky, van Spooky & Sue, en Louis Windzak, bekend als de Nederlandse Otis Redding), maar nodig hebben ze dat absoluut niet. Op eigen kracht reiken ze ook tot ongekende hoogtes en rusten niet voordat iedereen staat te swingen.

  • Brand New Bag boeken? Bel 026-4424795 / 0628-085454, of mail naar bert@waanzin.nl