BDN --» DER IS MOAR 1 MANIER UM 'T HEAVIG TE BELEAVEN!!

UITGEBREIDE BANDINFO

Bökkers dut Normaal live!!

“We willen gewoon spelen en dan het liefst die oude nummers van de eerste drie platen van Normaal, zo vaak en zo veel mogelijk, hoe harder hoe beter!”, luidt de even nuchtere als simpele verklaring van Heinoër Hendrik Jan Bökkers op de vraag of zijn Normaal Coverband het gat opvult dat Jovink en de Voederbietels en Normaal zelf achterlaten. Omdat we het mooi vinden, omdat we het rock en roll vinden in haar puurste vorm.

Kapotgescheurde t – shirts, rondvliegende strobalen en karrevrachten bier. De concerten van Normaal in de jaren zeventig en tachtig zijn voor de mensen die er bij waren nog steeds legendarisch. Hendrik Jan en zijn jongere BROER Bastiaan kregen vroeger aan de eettafel in Heino de liedjes van Normaal met de paplepel ingegoten. Zodra ze de lagere school hadden verlaten, werden de legendarische veldtochten bezocht en liters bier naar binnen gegoten. Hun favoriete albums stammen uit eind jaren’70, met illustere namen als ‘Oerend Hard’, ‘Ojadasawa’, ‘D’n achterhoek tsjoek’ en ‘Springleavend’. In deze TIJD was Normaal dé trendsetter door in plat Achterhoeks te zingen over de beleveniswereld van de boer en plattelander. Muzikaal trok de band ook behoorlijk van leer; het gaspedaal van de rock&roll werd regelmatig door de bodem getrapt! Bökkers dut normaal heeft een onverstoorbare ritmetandem, even authentiek als de karakteristieke iconen Jan Manschot en Wimken van Diene. De dynamiek en energie komt van Hendrik Jan en Erik op gitaar en zang, die elkaar tot het uiterste drijven en er vol gas op knappen! Het repertoire omhelst de échte oude nummers uit de beginperiode van Normaal. De bezoekers vinden het fantastisch, de biertap maakt overuren en de planken krullen uit ’t podium! Deze band kan met recht de naam Bökkers dut Normaal dragen, met dit eerbetoon aan de wortels van de dialectrock in Nederland.

De band bestaat uit muzikanten die stuk voor stuk hun boerenrocksporen verdiend hebben: Hendrik-Jan Bökkers (zang, gitaar), Bastiaan Bökkers (basgitaar), Erik Neimijer (zang, gitaar) en Arjan Mulder (op drums). Kortom: alle ingrediënten zijn aanwezig voor een heerlijke avondje Doe Moar Normaal!