DE TRIESTO'S --» LEKKER GUZELLUG!

UITGEBREIDE BANDINFO

De Triesto's op de Dag v/h Levenslied in Nijmegen.

Als basis voor hun repertoire is een gouden greep gedaan uit de Vaderlandsche muziek historie. Hierbij wordt het niet altijd even nauw genomen met de landsgrenzen! Verder spelen de triesto’s een aantal eigen Nederlandstallige bewerkingen van tearjerkers van meer internationaal allure, gebaseerd op tragedies die over de hele wereld bekend zijn, denk daarbij aan nummers van o.a. The Platters, Tom Jones, Thin Lizzy en Leon de Rijke (echt waar!). De vertaalcomputer was hierbij een hele uitvinding, al mag de inbreng van de eigen creativiteit en lichte neiging tot absurdisme niet onderschat worden. Want De Triesto’s nemen hun werk misschien uiterst serieus, maar het leven op zich is niet veel aan zonder feest en plezier, toch?

De Triesto’s zelf komen trouwens niet zomaar uit de lucht vallen! Met bijna driekwart kwart eeuw ervaring in min-of-meer legendarische bands als De Zingende Fresia’s en Montana Red Dogs, kennen ze niet alleen het klappen van de zweep maar weten ze dat, teneinde een feestje te bouwen voor de toeschouwers, er óp het podium ook sprake dient te zijn van plezier en gezelligheid. En dus gaan ze er elke keer weel vol voor, om samen met het publiek de avond van hun leven te hebben.

Vind je het nu al leuk, spannend en gezellig klinken; moet je nagaan wat er live allemaal gebeurt!. Komt dat zien en horen, want De Triesto’s hebben stijl en klasse, zijn best wel stoer (vinden ze zelf althans) en  hebben er nú al zin in! En zullen u dan ook niet teleurstellen!