HET GEBROKEN HARTJE --» SMARTLAPPEN ZOALS ZE BEDOELD ZIJN!

UITGEBREIDE BANDINFO

Vanuit de tenen, da's Arie!

Vanuit de tenen, da’s Arie!

Eén van de oudste en misschien ook wel één van de beste smartlappenbands van Nederland is nog steeds springlevend. Zanger, entertainer en boegbeeld Hartje Arie (voorheen Arie Bombarie) kent het klappen van de zweep, zingt als nooit tevoren en met zijn –inmiddels- doorleefde stem steekt hij grootheden als André Hazes en Jacques Herb moeiteloos naar de kroon, onderwijl zich gedragend als een kruising tussen Frans Bauer en De Sjonnies, getuige z’n liefde voor foute, uit de kluiten gewassen ringen,  maffe brillen, opvallende kleding, en dat tikkeltje ordinaire maar oh zo lekkere over-the-top-sfeertje. Op passende, al even maffe wijze bijgestaan door toetsenwonder Henri en bassis Kees, maakt van Het Gebroken Hartje een trio welke klinkt als band die nergens waar smartlappen gewenst of nodig zijn, misstaat. Sterker nog: wie smartlappen zegt, zeg Het Gebroken Hartje. Smartlappen zoals ze ooit bedoeld zijn! Maar wel met een heerlijke knipoog!

2 DECENNIA SMARTLAPPENFEEST

De geschiedenis van Het Gebroken Hartje telt 2 decennia vol vooral hoogtepunten. Het was de eerste smartlappenband die een heuse DVD uitbrachten, eind vorige eew maar het is toch vooral de band die in de loop van de tijd werkelijk zo’n beetje overal heeft gespeeld. Van (te) kleine café’s tot mega-piratenfestijnen, van mini-privé-feestjes tot uit de kluiten gewassen bedrijfsevenementen, altijd was het op z’n zachtst gezegd ‘akelig gezellig’. En nog steeds stappen ze pas van het podium als iederéén meezingt, meedanst, meehost of meefeest.

HARTJE ARIE = DE ZANGER/ENTERTAINER/VOORGANGER

De onbetwiste leider van het gezelschap is zanger Arie Bombarie. Een geboren entertainer, gezegend met een fenomenaal stemgeluid, waarmee hij menig vrouwenhart doet smelten. Of mannenharten van jaloezie doet verzuchten ‘kon ik maar zo mooi zingen’. Hij zingt met een lach en een traan, vol passie en vol vuur, met als enig doel alle aanwezigen te troosten en te betoveren.

HARTJE HENRI = DE TOETSENIST/ZANGER

Groot en sterk, niet alleen qua fysiek, maar vooral als één van de motoren van de band. Zijn toetsenspel wordt wel de olie van de band genoemd, en zeg nou zelf: zonder olie geen smering en dan gaat niks soepel. Onmisbaar dus, voor een gesmeerde show!

HARTJE KEES = DE BASSIST/ZANGER

Onmisbaar voor de lage tonen, het ritme en de swing: een bassist. En bassist Hartje Kees doet precies op het juiste moment datgene wat nodig wordt om de heupen aan het bewegen te krijgen. Zo soepel als rubber en zo gezellig als Tante Tee.

Bij elkaar zijn deze 3 Toppers Het Gebroken Hartje, doen ze harten sneller kloppen en laten ze de lach en de traan samenvloeien tot een feest van herkenning, meezingerij en gezelligheid. De Sjonnies te duur? André Hazes te dood? Jannes te lelijk? Boek Het Gebroken Hartje en je haalt voor een betaalbare prijs het beste uit Smartlappenland in huis!