HIPPIEBAND

Peace, Love & Hippieness met de Hippieband!

Peace, Love & Hippieness met de Hippieband 2016!

Te gek man, eindelijk een echte hippieband, een band die alle klassiekers uit de tijd van Woodstock, Summer of Love, flower-power, peace, love & happiness op authentieke, vredelievende maar tegelijk opwindende wijze brengt. Een zintuigelijke ‘trip down memory-lane’ voor een ieder die die tijd bewust heeft meegemaakt en voor een ieder die die periode muzikaal gezien koestert domweg omdat er gewoon fantastische muziek werd gemaakt. Dus noem het gerust ‘hippie-muziek’, maar dan graag zonder de vaak negatieve onderliggende gedachte dat de muziek uit die tijd té gezapig, té idealistisch en té saai was, want daarmee worden grootheden als Jimi Hendrix, The Byrds, Bob Dylan, Joni Mitchell, The Beatles, The Rolling Stones, The Kinks, The Doors, The Beach Boys, The Who, Joe Cocker, Neil Young en Van Morrison te kort gedaan.

Natuurlijk zijn er coverbands genoeg die hits uit die tijd of van die artiesten en bands brengen, maar nu is er een band die zich volledig richt op álle bands en artiesten die in die periode internationaal de toon aangaven en van grote invloed zijn geweest op de muziek die daarná werd gemaakt. Een band kortom die zich niet richt op één muzikale stijl of één artiest of band, maar een band die het zoekt in de grootste gemene deler: de sfeer en intentie van de muziek en vaak maatschappijkritische teksten uit die periode. Een feest van herkenning voor jong én oud, met een uitstraling en sound waarop het genieten geblazen is, ongeacht of er wordt geswingd voor het podium of languit wordt gelegen op het gras.

Maar de Hippieband biedt meer, veel meer, want onder de noemer ‘Concours Hippieque’ is er de mogelijkheid om een optreden van de Hippieband te promoveren tot een 4 tot 5 uur durende muzikale Summer of Love. Een soort mini-Woodstock, inclusief DJ / VJ (vloeistofdia’s!), Aroma Jockey, Knuffelhoek, Bloemenmeisjes, Hippiebandjes en zelfs een John & Yoko Hilton Sleep Inn, alles aan elkaar gepraat door een presenterende hippie annex ooggetuige. Het ultieme gevoel van vrijheid, blijheid, broederschap en saamhorigheid, gevat in een avondvullende show met – uiteraard – veel muziek, maar aangevuld met alle iconische beelden, aspecten, ingrediënten en indrukken uit die tijd. Inderdaad: te gek!

Het heerlijke, meezing- en meedansbare repertoire vind je HIER!

  • Hippieband / Concour Hippique boeken? Bel 026-4424795 / 0628-085454, mail naar bert@waanzin.nl of vul het contactformulier HIER in.