MARI EN DE MARIES --» DÉ FEESTFAMILIE VAN NEDERLAND!

UITGEBREIDE BANDINFO

Mari en Elvis: TOPDUO!

Mari en de Maries is misschien wel de vrolijkste muzikale familie van heel Nederland. Of toch in ieder geval één van de lekkerste feestbands van dit moment. Onder aanvoering van Mari zelf, tovert de band elke gelegenheid, schuur, plein, feesttent, zaal, stadion of discotheek, moeiteloos om tot één grote feestende massa vrolijke mensen. En dat doen ze door overal een heerlijke portie Mari-saus over te gooien, een instant-mix van show, danslust en adrenaline. Een saus ook die overal bij past, want of het nou Beethoven of Metallica is, country of rock ‘n’ roll, smartlappen of Abba, Mari-saus maakt zelfs van de grootste tranentrekker een feestelijke muzikaal gerecht. En Internationaal, want zowel Engelstalig, als Nederlandstalig, als Duitstalig… het komt allemaal voorbij. Een echt Europese feestband dus.

Mari en de Maries, voor een onvergetelijk avondje pret en plezier van de bovenste plank!

Mari en de Maries bestaat uit 6 doldwaze broers, allemaal een beetje maf maar allemaal ook best wel een beetje goed in wat ze doen. Hoe is dit gezin samengesteld, en wat doen ze zoal?

Mari: zang, schuiffluit, percussie en dans.

Geboren uit – hoe verrassend – Maria en minstens even rap van tong als van zalm en van geest. Onder het motto ‘a dirty mind is a joy forever’ zingt hij de sterren van de hemel en praat hij schalks de nummers aan elkaar.

Mari: gitaar, gesproken tekst en dans.

De geestelijk leider van het illustere gezelschap maar vooral toch ook de gitarist die met zijn virtuoze vingerwerk menig vrouwspersoon op z’n zachtst gezegd in de war brengt. Een (podium)beest, blikvanger en grapjas eerste klas!

Mari: bas, zang en dans.

Van Deutschen blut, maar daarom niet minder een volbloed Mari, wiens imposante gestalte, 120 kilo Deutsche Grundlichkeit, niet kan verbloemen dat het met zijn Fingerspitzegefhühl wel goed zit. Altijd handig, als je bast…

Mari: drums, percussie en niet zoveel dans.

De enige Mari met een strafblad want ooit opgepakt wegens het martelen van z’n drumstel. Dat heeft alles te maken met z’n temparement, en  zijn niet aflatende wil om op het juiste moment met de juiste stok op het juiste trommeltje te slaan. En jawel: dat lukt meestal ook nog!

Mari: trompet, piccolo, percussie, zang en dans.

Met wat vaag Fins bloed in de aderen (doopnaam: Jari) en longen zo groot als die van een walvis, presteerde hij het ooit om bij een blaastest het machientje letterlijk op te blazen. Vooralsnog een prestatie van formaat, net zoals zijn verrichtingen op het podium.

Mari: trompet sousafoon, percussie, zang en dans.

De enige Mari met wat vrouwelijke trekjes, broodnodig voor de hoge tonen en de fijne, kleurrijke verkleedpakjes van de familie. Dat hij daarnaast voldoende energie heeft om op z’n blaasinstrumenten te blazen, is natuurlijk helemaal mooi meegenomen.

Een hechte familie dus, Mari en de Maries, die tot volle bloei komt als ze op het podium staan. Zeker als er vóór het podium flink wat publiek staat om de familie tot te juichen. Dan stoppen ze niet voor er één groot familiefeest is gebouwd.