NKWA --» DE ROCK 'N ROLLERIGSTE BAND VAN DE POLDER!

UITGEBREIDE BANDINFO

Tsja, ook dit is 'n Keer Wat Anders...

We schrijven het jaar 2005. Tijdens een uit de hand gelopen carnavals-grap probeerden de broers Jarco en René samen met neef Rienco een eigen geschreven nummer ten gehore te brengen tijdens het plaatselijke smartlappenfestival.  De jongens hadden er zo veel lol in dat besloten werd om een bandje te formeren. Gerwin, de bassist van de plaatselijke carnavals-band, leek het ook wel wat. Een muzikale impuls is nooit verkeerd, want Gerwin heeft als enige van ons op het conser-vatorium gezeten. Als dakdekker….

EEN NIEUWE NAAM…

Ook de naam moest gewijzigd worden, want het was niet alleen maar de familie van Koulil die op de instrumenten ramden. De naam werd unaniem besloten: het werd N Keer wat anders! Deze naam staat ook gelijk waar de band zelf voor staat: Echt een keer wat anders! Covers die een andere band niet snel zou spel op een dusdanig energieke manier die zijn weerga niet kent. Geen optreden is hetzelfde. Na een aantal maanden werd duidelijk dat Gerwin door zijn ervaring in andere bands zowel solo als slag gitaar kan spelen, werd er een instrumentwissel gedaan. In april 2006 werd de band versterkt met Saskia. In deze bezetting hebben ze ruim een jaar en bijna 40 optredens gespeeld. Saskia kon echter de toenemende optredens niet meer met haar werk combineren, en besloot te stoppen met de band. Gelukkig was er al snel een nieuwe zanger/gitarist gevonden, die vroeger de naam Patrick van zijn ouders meekreeg.

DE FANCLUB…

Ook heeft de band sinds 2006 een eigen fanclub. Deze groeiende club geleid door 4 knettergekke voorzitters, staan steevast bij (bijna) ieder optreden vooraan, herkenbaar aan de groene polo’s en oranje hoedjes. Hoogtepunt van de fanclub is de jaarlijks terugkerende fanclubdag, tijdens de langste nacht van het jaar (eind oktober).

In Oktober 2008 heeft NKWA (de officiële afkorting van ’n Keer wat anders) haar eerste cd gepresenteerd, die de toepasselijke titel ‘Aanstekelijk’ meekreeg. Een cd met ‘aanstekelijke’ muziek betstaande uit alle genres die tijdens de live-shows voorbij komen. Het jaar 2009 stond in het teken van de bretels en rare pruiken. Niets is te gek voor ze!

TEGENWOORDIG…

Inmiddels heeft de band in haar 8-jarig bestaan meer dan 250 optredens door het hele land gehad, en wordt er nog steeds iedere zondagavond druk geoefend in hun eigen oefenruimte: de A-hoj. Zo heeft ’n Keer want anders al 400x de A-hoj vol gekregen, iets waar andere bands alleen maar van kunnen dromen! En tegenwoordig wordt je als band niet meer serieus genomen als je geen bandwisselingen hebt gehad, dus ook daarin is anno 2013 in voorzien: Gerwin zocht het hogerop (die kon als dakdekker het dak weer op), een vervanger werd gevonden en inmiddels heeft de band z’n muzikale draai weer gevonden, klopt het van alle kanten en maken ze nog steeds van elk optreden een feestrockfeest waar niemand omheen kan.