PATATJE METAL --» UNIEKE MIX VAN METAL EN SMARTLAPPEN!

UITGEBREIDE BANDINFO

Patatje Metal tijdens 4-Daagsefeesten Nijmegen op de Waalkade.

Patatje Metal brengt iets wat geen enkele andere band op aarde brengt: een opzienbarende mix van bekende Nederpop-teksten en heavy rock-hits! Steengoed, lekker heftig, heerlijk meezingbaar en super aanstekelijk. Want ondanks het muzikale geweld blijven de nummers humoristisch en opvallend herkenbaar. Met dit repertoire en een grandioze show die je de haren te berge doet rijzen en je mond van oor tot oor doet grijnzen, krijgen de Patatten van Metaal iedereen in hun ban: headbangers, rockliefhebbers, piratenfeestpubliek en ieder ander die toe is aan iets compleet nieuws!

DE BANDLEDEN: EEN RIJTJE ILLUSTERE NAMEN!

De band timmert nu een paar jaar serieus aan de weg. En toch luidt in sommige streken van het land het gezegde al: ‘Waar Patatje Metal is, daar is het heftig feest’. En zo is het ook. De muzikanten Nico Haat, Het Beest, Rammstein Shaffy en Denny Antichristian grijpen namelijk elke kans om hun publiek op de knieën te krijgen. Wat ze mede dankzij hun absurde rock-uitdossingen, de spectaculaire showeffecten en een heerlijke over-de-top-podiumpresentatie keer op keer weer lukt. En dan hebben we het nog niet gehad over voorman Marco Borsatan: met zijn genadeloze stembereik en sensuele heupgewieg zet hij zijn publiek het ene moment zacht fluisterend aan tot massaal volksgezang, om het even later met bruut stemgeluid onder te dompelen in een weergaloze rocksaus die slechts smaakt naar meer. Neen, ontsnappen is niet meer mogelijk als de versterkers aan staan, de instrumenten ingeplugd zijn en de heer Borsatan naar de microfoon grijpt. Dan is het feest!

CV, OF: EEN GREEP UIT DE INDRUKWEKKENDE LIJST OPTREDENS

In het verleden maakt Patatje Metal met veel succes al diverse podia, festival en zalen muzikaal onveilig. Op het c.v. prijken o.a. de 4-Daagsefeesen in Nijmegen (hoofdpodium Waalkade), Lowlands (comedy-tent), Paradiso (luchtgitaarkampioenschappen), Rietfestival Vessem, Bevrijdingsfestival Wageningen, Dauwpop Hellendoorn, Xinix Nieuwendijk, 013 Tilburg, Atlantis Alkmaar, Tinte, Dag van het Levenslied Nijmgen, Paaspop Zieuwent. Etc. etc. Kijk voor een complete lijst op hun eigen site (bij Optredens -> Archief).