CRAZY LITTLE THINGS: DE BESTE QUEEN COVERBAND VAN NL!

CRAZY LITTLE THINGS

Crazy Little Things: De beste Queen Coverband van Nederland en omgeving!

Queen Coverband Crazy Little Things: Het ultieme eerbetoon aan Queen!

Een coverband die het imposante en bepaald ‘lastige’ oeuvre van Queen onder handen neemt… je moet het maar durven. Crazy Little Things durft het en het resultaat is op z’n minst indrukwekkend en opzienbarend. Van één van de absolute mijlpalen van de rockhistorie ‘Bohemian Rhapsody’ tot al even ‘moeilijke’ songs als ‘The March Of The Black Queen’, en van de ultieme ‘overwinningssoundtrack’ ‘We Are The Champions’ tot – uiteraard – de rock ‘n’ roll van ‘Crazy Little Thing Called Love’; de band brengt een oprechte en allesomvattende ode aan één van de beste pop/rockbands aller tijden.

Queen zit in het DNA van de band, maar eigenlijk zit Queen een beetje in het DNA van álle muziekliefhebbers, getuige het feit dat ‘Bohemian Rhapsody‘ al 15 jaar op nummer 1 staat van de Top2000 en daarnaast met maar liefst 27 (zevenentwining!) keer in diezelfde lijst voorkomt. Queen is domweg één van de weinige echt tijdloze bands en heeft zich daarnaast nooit laten vastzetten in 1 muzikaal hokje. Dat maakt van de band een unieke verschijning, die een eerbetoon verdient met een coverband die álle facetten van de muziek (en dat zijn er dus best veel) technisch aankan en dat brengt met respect voor het origineel, het juiste gevoel en de nodige show. Crazy Little Things is die band! Dankzij de fantastische muzikanten, de apparatuur (o.a. dezelfde versterkers en gitaren die Brian May tot op de dag van vandaag gebruikt), de weergaloze lead-vocalist (die én de hoge noten van Freddie Mercury aankan, én het nodige show-charisma uitstraalt), en de uitgebreide bezetting (waardoor het bombastische wat de band niet zelden ten toon spreidt, alsmede de ingenieuze zangkoortjes en de grote diversiteit aan stijlen perfect te ‘coveren’ is), klinkt Crazy Little Things echt als Queen. Een bijzondere coverband dus, met een bijzonder repertoire: een heerlijke ode aan één van de beste, meest spraakmakende bands ooit.

En voor de duidelijkheid: de zanger draagt géén opplaksnor en heeft geen neptanden in om toch maar vooral op Freddie Mercury te lijken. Dit is géén parodie, maar een oprecht en gemeend eerbetoon aan de muziek in al zijn facetten van Queen!

Het repertoire vind je HIER, hieronder een impressie van de band aan de hand van een live-compilatie. Helemaal LIVE, dus zonder overdubs of studiotoevoegingen. En in de Fotogallerij -heel verrassend- foto’s van de band!

  • Crazy Little Things boeken? Bel 026-4424795 / 0628-085454, of mail naar bert@waanzin.nl