STONEGOOD: THAT'S A DIFFERENT COVERBAND-COOKIE!

STONEGOOD

Stonegood, a stone goode coverband!

Stonegood, a stone goode sing- and rock-a-long coverband!

NB: Click HERE for the typical Stonegood-English version!

Uniek, apart en te gek om los te lopen, en dus horen ze op een podium thuis: Stonegood! Een coverband, maar wel een coverband die we nog niet hadden. Stonegood dus, oftewel: Steengoed en keigaaf! Want zo werkt deze louter uit door de wol geverfde muzikanten bestaande band: Men neme de grootste, beste geilste en vetste Nederlandstalige hits uit alle categorieën (van Jovink, Mooi Wark en Normaal tot Ben Cramer en André Hazes), vertaalt de tekst daarvan zo’n beetje één op één alsmede strikt fonetisch naar het Engels, laat de retestrakke band voor een volwaardig rockgeluid zorgen en de zanger doet de rest (zingen, entertainen en ophitsen).

‘In de blote kont’ (Mooi Wark) wordt dus ‘In the naked count’, ‘Hij was maar een clown’ (Ben Cramer) wordt ‘He was but a clown’ en ‘Brommers kiek’n’ (Jovink) wordt – hoe simpel kan het zijn – ‘Bikers Looking’. Ja, het is even wennen, maar als de verbazing plaats heeft gemaakt voor een grijnslachend ‘o ja, natuurlijk!’ is het hek van de dam en staat niks een op z’n zachtst gezegd gedenkwaardige avond in de weg.

Dit unieke en hilarische concept wordt u gebracht door een 5-tal doorgewinterde ras- en topmuzikanten die stuk voor stuk hebben gespeeld en/of gezongen in in Nederland wereldberoemde bands. Zanger Dodo maakt furore als frontman van de Zingende Fresia’s, gitarist Gorro kennen we nog van Jovink & De Voederbietels, bassist Richard was de drijvende kracht achter Mannenkoor Karrenspoor, en multi-instrumentalist John en drummer Big Den hebben maakten ooit deel uit van Mooi Wark. In vaktermen heet dat een ‘superband’, en dat dekt in het geval van Stonegood ook aardig de lading.

Wat ze ook zo Stonegood maakt: de LIVE-show, want nog los van de altijd uitbundigheid der muzikanten, wordt waar ook maar enigszins mogelijk gewerkt met tv-toestellen en LED-schermen waarop naast de teksten (Karaoke!) ook andere, niet zelden opwindende plaatjes en filmpjes vertoond.

  • Stonegood boeken? Bel Buro Waanzin op 026-4424795 / 0628-085454 of mail naar bert@waanzin.nl

Zowaar een heuse videoclip, over de Koning van het Steenkolen-Engels, Louis van Gaal! Live-beelden zijn HIER te zien!