SMARTLAPPEN ARNHEM

HELAAS: GEEN SMARTLAPPEN FESTIVAL ARNHEM 2011

Even klikken voor leesbaar!

Het Persbericht, klik voor groter!

Tot grote spijt van de organisatie (Horecavereniging Het Gulle Zwijn en Buro Waanzin) zal er dit jaar GEEN Smartlappen Festival Arnhem op de 1ste zondag van november plaatsvinden. Verminderde sponsorinkomsten en een te geringe welwillendheid vanuit de horeca zelf (uitzonderingen daargelaten), maakten dat er geen goede financiële basis was om dezelfde kwaliteit qua organisatie en pr te kunnen bieden zoals die de afgelopen jaren vorm hadden gegeven aan het festival. Of er in 2012 wél een 8ste editie zal komen… de tijd zal het leren.

Hiernaast het persbericht zoals dat vorige week de deur uit is gegaan.

Wie op 6 november toch echt wil meezingen, meedeinen en meefeesten kan in ieder geval in Café Capella aan de Nieuwstraat terecht.

 

——————————————————————————————————————————–

Ook dit jaar organiseerde Buro Waanzin in samenwerking met horecavereniging Het Gulle Zwijn op de eerst (koop)zondag in november het Smartlappen Festival Arnhem en dus was zondag 7 november Arnhem in de ban van smartlappen, levensliederen en ander Hollands vertier.

Het programma kende bekende zowel als minder bekende smartlapgoden en -godinnetjes. Het complete programma en kort verslagje is (binnenkort) te lezen op de site van het festival.

Het programma zag er in grote lijnen als volgt uit:

  • 12.30 – 16.00 uur: Tri Oooh Tsja Tsja Tsja, een akoestisch en mobiel trio ter opwarming en lekkermakerij in het winkelgebied rond het Musisch Kwartier;
  • 15.00 – 16.00 uur: Officiële opening door 2 wethouders van de Gemeente Arnhem, opgeluisterd met live-muziek van o.a. Emile Hartkamp, Smartlappenkoor Troostrijk en Glenn van Dijk. Oja, de wethouders zingen zelf ook nog een liedje!
  • 16.00 – 20.00 uur: Ruim 35 acts en bands in zo’n 15 cafés in de Arnhemse binnenstad;
  • 20.00 – ??.?? uur: Afterparty’s in diverse cafés, ongetwijfeld tot in de kleine uurtjes…

Uiteraard ook dit jaar: gratis entree en alles onder het motto Van Tranendal Tot Feestgelal!

Alle overige info op www.smartlappenfestivalarnhem.nl