EEN KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN!

WIE, WAT, WAANZIN!

Buro Waanzin! is begin jaren 90 van de vorige eeuw opgericht en als muzikanten-hobby begonnen in de studeerkamer. Die stond bij gebrek aan hersens toch leeg. Dus probeerden we daar of het misschien ook op ónze wijze kon: bands boeken en evenementen organiseren op een leukere en persoonlijkere manier dan we zelf tot dan toe kenden.

Inmiddels hebben we kantoren in Arnhem en Meppel, coverbands in werkelijk alle soorten en maten, en je zou dus bijna denken dat we iets goed doen. Of in drugs handelen. Of de huur nooit betalen. De werkelijkheid: we hebben iets zo vreselijk fout gedaan dat we er per ongeluk heel goed én uniek in zijn geworden!

Vreselijk, fout, goed en uniek… het zijn niet toevallig ook de kernwoorden als het gaat om de vele coverbands, feestbands, acts en shows die we op deze site presenteren.

OVER ONZE COVERBANDS & ACTS

Een Vlaamse muzikant noemde ons eens ‘het krankzinnigen-gesticht van de Nederlandse popmuziek’. En stiekem had íe daar wel een beetje gelijk in. Met dien verstande dat onze bands en muzikanten, op een paar geheime uitzonderingen na, ze juist allemaal wél op een rijtje hebben. Niet zelden hebben ze een bloedserieus muzikaal verleden en zijn ze stiekem vreselijk goed in wat ze doen. Ja, het zijn voor het overgrote deel coverbands maar stuk voor stuk in het bezit van wat wij noemen ‘De Waanzin-Factor’!

DE ‘WAANZIN-FACTOR’

De bands en acts op deze site verschillen behoorlijk als het aankomt op hun muziek, maar tezamen bestrijken ze bijna alles tussen kleinkunst en heavy metal. Echter, waar het aankomt op de aanpak, de presentatie en de uitvoering hebben ze heel veel met elkaar gemeen. De grote gemene deler: Show, humor, energie, originaliteit en het feit dat ze soms wel heel ver gaan om hun publiek mee te krijgen. Ze beschikken dus over ‘De Waanzin-Factor’ en zijn derhalve bij wijze van spreken in staat om zelfs een zaal vol doofstomme depressievelingen volledig uit z’n dak te laten gaan! En dat geldt natuurlijk ook voor onze eigen evenementen.

OVER ONZE EVENEMENTEN

Het boeken van bands en acts is één ding, het organiseren van een compleet evenement weer heel iets anders. Of eigenlijk ook weer niet zoveel. Want ook hierbij staat voorop dat het gaat om de combinatie van het juiste evenement, met de juiste programmering, op de juiste plaats, op het juiste tijdstip, en alles bloedserieus maar als het even kan sympathiek en met een grote glimlach. Waarbij het in principe niet uitmaakt of dat met 30-klein-nulletjes-c-onder-0 gebeurt in een grote schuur op het platteland, of op een snikhete dag in het centrum van een grote stad. Het streven zal altijd zijn: vrolijke, blije en tevreden gezichten. Van het publiek, van de bands, van de sponsoren, van de betrokken horeca en van de organisatie die Waanzin in de arm heeft genomen.

OVER JOU

De bands en artiesten van Buro Waanzin!, alsmede de diverse evenementen, worden door organisatoren, privé-personen en collega-bureau’s geboekt op de meest uiteenlopende plekken. Ze spelen op popfestivals, scholen, (straat)theaterevenementen en in het clubcircuit. Maar je komt ze net zo makkelijk tegen in kroegen, feesttenten, dorpszalen en discotheken. Het moet dan ook wel heel gek zijn als je met onze ongekende verzameling van ‘muzikale idioten’ niet uit de voeten kunt! We wensen je veel succes op onze site en staan telefonisch of per e-mail altijd klaar met persoonlijk advies!

We horen en/of lezen graag van je!

En dat kan per telefoon: 026-4424795 / 0628-085454, per mail: buro@waanzin.nl of door het contactformulier hieronder in te vullen.

Meer info over Waanzin of over één of meer bands, (de invulling van) een te organiseren evenement, of gewoon om contact te leggen maar even geen zin of tijd om te bellen? Vul het contactformulier hieronder in, klik op 'Versturen' en gegarandeerd razendsnel antwoord! Een bevestiging van je info-aanvraag wordt automatisch naar je mail-adres gestuurd.

NB: Na het versturen van het contactformulier opent onze Facebookpagina, met o.a. de meest actuele nieuwtjes, zich in dit venster. Handig toch? En doe maar 'Vind ik leuk'-en, vinden wij leuk!